Easter orange cupcake
Inspiration till denna härliga cupcake med rostad kokos är hämtad ur Buffé nr 2 2012.

12 stora eller 16 små Cupcakes
1 dl riven kokos
100 gr smör, rumsvarmt
2.5 dl socker
2 ägg
rivet skal av 1 apelsin
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Frosting
50 gr rumsvarmt smör
4 dl florsocker
150 gr färskost av Philadelphiatyp
rivet skal av 1 apelsin
1 dl orangecurd
1. Sätt ugn på 175 grader.
2. Rosta hastigt kokos gyllene i torr het stekpanna. Mixa i mixer till slätt mjöl.
3. Vispa smör och socker i några minuter. Rör i ägg, apelsinskal, gräddfil och socker.
4. Blanda torra ingredienser och kokos nogrannt och rör i smeten.
5. Fyll muffinsformar till 2/3.
6. Grädda i 15-20 min. Obs passa nogrannt. Kallna.
7. Blanda frosting. Spritsa eller klicka på cupcakes, toppa med orangecurd.
8. Servera.
Kommentarer
Trackback