Raggmunkar med stekt fläsk och lingongrädde
En klassiker på matbordet i min familj. Snabb- och eller latmaskvarianten görs i långpannan, 225 grader 20-25 minuter. I stekpannan blir de naturligtvis godast. Godast blir det med stekt fläsk, men bacon går också bra (som på bilden nedan).
Raggmunkar med stekt fläsk och lingongrädde:
4 port.

1 ägg
2 dl mjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
8 st potatisar, skalade
smör
Stekt fläsk
Lingonsylt
Grädde
1. Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt till en slät smet.
2. Riv potatis, och blanda i smeten.
3. Stek som pannkakor i stekpanna.
4. Servera med stekt fläsk, lingonsylt blandat med grädde efter tycke och smak.
För magrare alternativ kan t.ex. lättcremefraiche istället blandas med lingonsylten, eller varför inte rårörda lingon.
Raggmunkar med stekt fläsk och lingongrädde:
4 port.

1 ägg
2 dl mjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
8 st potatisar, skalade
smör
Stekt fläsk
Lingonsylt
Grädde
1. Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt till en slät smet.
2. Riv potatis, och blanda i smeten.
3. Stek som pannkakor i stekpanna.
4. Servera med stekt fläsk, lingonsylt blandat med grädde efter tycke och smak.
För magrare alternativ kan t.ex. lättcremefraiche istället blandas med lingonsylten, eller varför inte rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback