Easter orange cupcake


Inspiration till denna härliga cupcake med rostad kokos är hämtad ur Buffé nr 2 2012.



12 stora eller 16 små Cupcakes

1 dl riven kokos
100 gr smör, rumsvarmt
2.5 dl socker
2 ägg
rivet skal av 1 apelsin
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Frosting
50 gr rumsvarmt smör
4 dl florsocker
150 gr färskost av Philadelphiatyp
rivet skal av 1 apelsin
1 dl orangecurd

1. Sätt ugn på 175 grader.
2. Rosta hastigt kokos gyllene i torr het stekpanna. Mixa i mixer till slätt mjöl.
3. Vispa smör och socker i några minuter. Rör i ägg, apelsinskal, gräddfil och socker.
4. Blanda torra ingredienser och kokos nogrannt och rör i smeten.
5. Fyll muffinsformar till 2/3.
6. Grädda i 15-20 min. Obs passa nogrannt. Kallna.
7. Blanda frosting. Spritsa eller klicka på cupcakes, toppa med orangecurd.
8. Servera.

Left over smoothie

Efter att ha rivit apelsinskal vill man ju inte slänga en hel apelsin (snålänningen talar). Vad passar då bättre om inte en smoothie? Om du inte gillar fruktkött rekomenderas att du pressar saften och använder den istället.




2 glas:
1 apelsin
1 banan
juice till önskad konsistens
1 tsk vaniljsocker
ev. kokossmulor fr. Easter orange cupcake


Mixa banan och apelsin. Fyll på med juice. Njut.

Smörgåstårta Club sandwich way

Inspiration till detta recept är "lånat" ur Bufffé nr 3 2012. Förbereds med fördel dagen före för saftigare resultat.

"Liten" tårta, 4-5 personer:



1 pkt bacon
2 kycklingfiléer, stekta i ugn.
5 soltorkade tomater i olja
0.5 dl majonäs
1.5 dl Turkisk yougurt
0.5 dl gräslök, hackad, fryst eller färsk
Salt och peppar
9 skivor fiber-formfranska
200 gr färskost av Philadelphiatyp
0.5 dl körsbärstomater
Ruccolasallad.

1. Stek kycklingfiléer, gärna marinerade i ugn. Grillad kyckling går också bra. Hacka. Svalna.
2. Stek strimlat bacon knaprigt. Svalna.
3. Rör ihop soltorkade tomater, majonäs, yougurt, gräslök, salt och peppar efter smak. Blanda i kyckling och bacon.
4. Skär bort kanter och lägg bröd i lager om 3. Gärna efter "tegelstensmodell". Bred på lager med röran.
5. Bred på färskost överst. Svep in i folie och vila kallt över natten.
6. Garnera med tomater i skivor och ruccolasallad.

RSS 2.0