Smörgåstårta Club sandwich way

Inspiration till detta recept är "lånat" ur Bufffé nr 3 2012. Förbereds med fördel dagen före för saftigare resultat.

"Liten" tårta, 4-5 personer:



1 pkt bacon
2 kycklingfiléer, stekta i ugn.
5 soltorkade tomater i olja
0.5 dl majonäs
1.5 dl Turkisk yougurt
0.5 dl gräslök, hackad, fryst eller färsk
Salt och peppar
9 skivor fiber-formfranska
200 gr färskost av Philadelphiatyp
0.5 dl körsbärstomater
Ruccolasallad.

1. Stek kycklingfiléer, gärna marinerade i ugn. Grillad kyckling går också bra. Hacka. Svalna.
2. Stek strimlat bacon knaprigt. Svalna.
3. Rör ihop soltorkade tomater, majonäs, yougurt, gräslök, salt och peppar efter smak. Blanda i kyckling och bacon.
4. Skär bort kanter och lägg bröd i lager om 3. Gärna efter "tegelstensmodell". Bred på lager med röran.
5. Bred på färskost överst. Svep in i folie och vila kallt över natten.
6. Garnera med tomater i skivor och ruccolasallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0