Fläskfilé på två vis

Dessa recept tillkom då jag hade en fläskfilé och lite av varje i kylskåpet, dvs en perfekt "Finns-i-kylen-rätt". Dessa ingredienser använde jag, men det är naturligvis utbytbart.

Tillbehör till båda:

Ugnsrostade rotfrukter:
4 port.

10-12 potatisar
5 morötter
Solrosolja
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225 'c.
2. Skala potatis och morötter. Skär i 2-3 cm tjocka strimlor.
3. Lägg i smord/bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över solrosoljan, salta och peppra.
4. Grädda i mitten i 35-40 min.

Svamp-panna med fläskfilé och ugnsrostade rotfrukter:
4 port.



ca 500 gr färsk fläskfilé
Milda culinesse
1 rödlök
1 liten burk champinjoner
100 gr körsbärstomater
1 tsk sambal oelek
100 gr Cremè Bonjour färskost kantarell
3 dl "matlagningsgrädde" (2dl grädde, 1 dl mellanmjölk)
Salt och peppar

1. Strimla fläskfilé i ca 1.5-2 cm strimlor. Fräs i fett i stekpanna. När köttet är genomstekt, tillsätt svamp och lök, och fräs med några minuter.
2. Tillsätt ost och grädde, samt sambal oelek. Krydda med salt och peppar. Puttra i ca 15 minuter.
3. Tillsätt körsbärstomater och låt puttra med några minuter.
4. Servera med ugnsrostade rotfrukter (se ovan).

För mer "frysvänlig" matlåda, servera med kokt ris.

Fläskfilépanna röd och grön:
4 port.



ca 500 gr fläskfilé
1 purjolök
1 röd paprika
1 tsk sambal oelek
2 dl Lätt Creme Fraiche
100 gr Creme Bonjour färskost gräslök
salt och peppar.

1. Strimla fläskfilé i ca 1.5-2 cm strimlor. Fräs i fett i stekpanna. När köttet är genomstekt, tillsätt hackad paprika och strimlad purlolök, och fräs med några minuter.
2. Tillsätt ost och grädde, samt sambal oelek. Krydda med salt och peppar. Puttra i ca 15 minuter.
3. Servera med ugnsrostade rotfrukter (se ovan).

För mer "frysvänlig" matlåda, servera med kokt ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0