Orange curd

Denna goda orangecurd är trevlig på Scones, toast eller i bakverk.

Orange curd:

2 dl färskpressad saft från apelsin (ca 2-3 stora apelsiner).
3 ägg
5 dl syltsocker
200 gr smör



1. Pressa apelsiner.
2. Blanda saft, socker och ägg i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka upp under vispning, tills smeten tjocknar.
4. Tillsätt smör i klickar. Rör den slät.
5. Häll upp på väl rengjorda, varma glasburkar.

Förvara i kylskåp.

Kommentarer
Postat av: marie

Mmm detta ska jag prova i en av mina tårtor.

2012-03-07 @ 17:27:07
URL: http://www.mariebiskvi.blog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0