Orange curd
Denna goda orangecurd är trevlig på Scones, toast eller i bakverk.
Orange curd:
2 dl färskpressad saft från apelsin (ca 2-3 stora apelsiner).
3 ägg
5 dl syltsocker
200 gr smör
1. Pressa apelsiner.
2. Blanda saft, socker och ägg i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka upp under vispning, tills smeten tjocknar.
4. Tillsätt smör i klickar. Rör den slät.
5. Häll upp på väl rengjorda, varma glasburkar.
Förvara i kylskåp.
Orange curd:
2 dl färskpressad saft från apelsin (ca 2-3 stora apelsiner).
3 ägg
5 dl syltsocker
200 gr smör
1. Pressa apelsiner.
2. Blanda saft, socker och ägg i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka upp under vispning, tills smeten tjocknar.
4. Tillsätt smör i klickar. Rör den slät.
5. Häll upp på väl rengjorda, varma glasburkar.
Förvara i kylskåp.
Kommentarer
Postat av: marie
Mmm detta ska jag prova i en av mina tårtor.
Trackback